3 nieuwe evenementen in de planning!

We gaan goed! Het is druk in de DBC doe mee! agenda. De komende tijd gaan we met verschillende partijen het DBC spel spelen, er staan drie evenementen in de planning:

logo_nvvtg

1. Op 31 maart gaan we met de Nederlandse vereniging voor Technische Geneeskunde geneeskunde aan de slag:

Medische specialisten hebben een belangrijke rol in het genereren van opbrengsten voor het ziekenhuis. Met de erkenning van Technische Geneeskunde in het BIG register, is het waarschijnlijk dat ook een  TG’er een rol gaat spelen in het DBC registratieproces.  Weet jij hoe de DBC systematiek werkt? En weet jij wat de rol is van een TG’er binnen dit proces? Ik vind het belangrijk dat zorgprofessionals weten welke impact hun handelen heeft op de financiën van de zorg. Ik nodig jullie daarom graag uit voor een gezellige avond waarin je meer leert over het DBC registratieproces van het ziekenhuis.
(zie ook www.nvvtg.nl/dbc-spel)

JongAMC2. Verder staat eind mei een ‘masterclass zorgregistratie’ in samenwerking met JongAMC op het programma. Met een gemixte groep van onderzoekers, artsen, verpleegkundigen en management  gaan we in op de DBC systematiek.

MFASlogo

3. Twee weken eerder organiseren we eenzelfde masterclass samen met de Medische Faculteit der Amsterdamsche Studenten (www.mfas.net). Deze artsen in spé zijn een bijzonder interessante groep omdat zij in de toekomst degene zijn die zullen registreren. In het geneeskunde curriculum is geen aandacht voor zorgmanagement en het DBC spel vormt dus een mooie eerst mogelijkheid om kennis te maken met DBC’s!

We kijken uit naar een periode volop evenementen!