DBC doe mee! in het VUmc

In november tekende het VUmc een licentieovereenkomst met DBC doe mee! en de afgelopen maanden hebben DBC consulenten van het VUmc het DBC spel ingezet om medewerkers voor te lichten over DBC’s ter voorbereiding van de komst van EPIC. De ervaring met het spel is tot nu toe positief, zo blijkt uit het onderstaande bericht van het VUmc:

Na de succesvolle DBC spel-aftrap met een groep administratief medewerkers op de polikliniek, stonden we voor de uitdaging het spel te spelen op de VUmc Academie met de studenten van de Opleiding tot Zorgadministrateur (Niveau A). Dat bleek een waardevolle sessie. De kritische blik van de studenten hielp ons bij het verbeteren van het spel. Enkele suggesties die de deelnemers naar voren brachten nemen we mee:

- De rol van de inschrijfbalie ontbrak in het proces. Niet onbelangrijk omdat daar controle op persoonsgegevens, verwijzing en verzekering plaatsvindt.
- De registratie van de DBC diagnose kwam in het spel nog niet voor.  

Wij zijn ervan overtuigd dat het DBC spel voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij DBC ‘s niet alleen leuk is om te doen, maar dat het vooral heel verhelderend is om het DBC registratie- en declaratieproces te leren kennen!

dbcspelVUmc

Vanaf januari wordt het DBC spel VUmc breed ingezet om artsen voor te bereiden op de komst van EPIC. Door begrip te creëren voor het hele proces is de hoop dat de overgang naar EPIC soepel verloopt. Inmiddels zijn ook in het AMC twee extra trainers geworven die enthousiast aan de slag zijn gegaan met het spel en die binnenkort hun eerste workshop met artsen zullen verzorgen.