Over DBC doe mee!

tijdgeldleuk

DBC doe mee! is ontstaan vanuit de behoefte om het DBC-registratieproces simpel, snel en pakkend weer te geven. Het abstracte proces dat zich voltrekt in allerlei digitale systemen is moeilijk te vatten. Het DBC spel laat (zorg)professionals ervaren hoe het registratieproces in elkaar zit en waarom het zo belangrijk is om correct en volledig te registreren. Door het spelen van het DBC spel is het mogelijk om binnen het uur de complexe registratiesystematiek inzichtelijk te maken. Dit doen we door het abstracte registratieproces te vertalen naar praktische handelingen: we laten mensen het proces beleven. Verder maken we gebruik van simpele materialen die eigenlijk overal voor handen zijn.

Het spel maakt gebruik van vele fysieke elementen zoals boodschappenmandjes, verrichtingen-kaarten en een versimpelde grouper. Daarbij spelen ruimtelijkheid en beweging een cruciale rol in het spel. De ruimte waar het spel wordt gespeeld wordt opgedeeld in drie delen: (1) registreren, (2) samenvatten & afleiden en (3) declareren. De deelnemers bewegen zich tussen de verschillende delen of binnen een bepaald deel. Zo beleven de deelnemers alle (registratie)bewegingen die nodig zijn om tot rechtmatige declaratie te komen.

De deelnemers krijgen één van de volgende rollen toegewezen in het spel: de verwijzer, de artsen, de grouper en de zorgadministratie. Door de deelnemers verschillende, of elkaars, rollen te laten spelen wordt inzichtelijk hoe de betrokkenen in de DBC keten zich tot elkaar verhouden en waarom goede communicatie tussen deze personen zo belangrijk is.

Het spel kent meerdere elementen waardoor er verschillende scenario’s kunnen worden gespeeld met aandacht voor bepaalde problematiek. Op deze manier is het mogelijk om per ziekenhuis/casus een specifieke issue uit te lichten. Zo kunnen we bijvoorbeeld ingaan op het belang van correct en volledig registeren van verrichtingen of het volledig invullen van een verwijzing.

DBConepager

Neem contact met ons op wanneer u nieuwsgierig bent geworden of vragen hebt!